Mainos
Mainos

Puukiuas rassaa ilmanlaatua

Omakotitalojen tulisijojen päästöt yltävät pääkaupunkiseudulla kolmannekseen liikenteen päästöistä.

YTV:n selvityksen mukaan tulisijojen käytöstä koituu pienhiukkaspäästöjä vuodessa noin 110 tonnia, josta noin kolmannes on peräisin saunan kiukaista. Määrä on noin 15 % seudun hiukkaspäästöistä. Määrä vastaa noin puolta energiantuotannon ja vajaata kolmannesta autoliikenteen pakokaasujen hiukkaspäästöistä.

Tulisijojen päästöt pääsevät ilmaan matalista piipuista asuinalueilla ja enimmäkseen iltaisin ja viikonloppuina. Pientaloalueiden ilmanlaatu kärsiikin tuolloin huomattavasti.

YTV muistuttaa, että palamisen päästöjä voi pienentää muun muassa polttamalla vain puhdasta ja kuivaa puuta sekä varmistamalla palamisilman riittävyys.

Tulisijoja käytetään pääkaupunkiseudulla lisälämmönlähteenä. Omakotitaloista noin 80 % käyttää tulisijoja lisälämmitykseen tai tunnelman luontiin.

Pääkaupunkiseudulla yleisimpiä tulisijoja ovat varaavat takat. Niiden hyötysuhde on hyvä ja päästöt pienempiä kuin kiukaissa tai liesissä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot