Mainos
Mainos

Puukuljetukset siirtyneet venäläisille

Suomalaisten puukuljettajien tulonlähde Venäjältä on tyrehtymässä.

puu

Suomen kuorma-autoliiton saama tuore tullitilasto on kuljetusyrityksille synkkää luettavaa. Suomalaisilla rekoilla ei pian ole asiaa Venäjälle, sillä vientikuljetukset ovat siirtyneet lähes tyystin venäläisille. Samoin on käymässä tuonnille, joka koostuu pääosin puukuljetuksista.

Suomalaisilla on enää 17 prosenttia Venäjän vientikuljetuksista. Suomalaiset tuljetusyrittäjät arvostelevat viranomaisia lepsuilusta. Heidän mukaansa esimerkiksi kahden kuukauden siirtymäkausi venäläiskuljettajilta vaadittavissa katsastustodistuksissa on liikaa.

Pudotuspeli on tosiasia myös puun tuontikuljetuksissa. Vielä neljä vuotta sitten raakapuu ajettiin Venäjältä Suomeen lähes yksinomaan suomalaisrekoilla, nyt enää 60 prosenttia. Venäjän yksipuolisiin määräyksiin ja rajoituksiin kyllästyneet kuljetusyrittäjät vaativat itärekoille vastavuoroista kohtelua Suomessa.

Suomessa on rekisterissä ennätysmäiset 2000 puurekkaa, osa hankittu nimenomaan Venäjän ajoihin. Kalustoa siirtyy nyt vauhdilla kotimaan liikenteeseen.

Viime syksystä jatkunut kiista painorajoituksista on siirtänyt 10 000 kuormaa venäläisrekoille.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot