Mainos
Mainos

Puuliitto ryöpyttää Stora Ensoa

Puu- ja erityisalojen liitto arvostelee Stora Enson suunnitelmia sulkea tehtaitaan.

Liitto vaatii, että valtio puuttuu Stora Enson toimintaan.

- Vetoamme valtioon, että se Stora Enson merkittävänä omistajana puuttuisi tilanteeseen. Eihän näin huonoa omaisuuden hoitoa voi kukaan sietää, liiton puheenjohtaja Sakari Lepola sanoo tiedotteessa.

Lepolan mukaan sahateollisuuden supistaminen on strateginen virhe.

Hänen mukaansa metsäteollisuuden pörssiyhtiöiden jatkuva kasvuvaatimus on ajanut ne konkurssin partaalle, kun kasvun edellyttämät investoinnit ja yritysostot ovat osoittautuneet virheiksi.

Lepola ei niele Stora Enson kapasiteetin alasajon perusteluksi esittämiä korkeita tuotantokustannuksia.

- Tolkkinen, Varkaus ja Kotka ovat moderneja ja tehokkaita yksiköitä, joiden kannattavalle tuotannolle pitäisi kaiken järjen mukaan olla hyvät edellytykset.

Lepolan mukaan metsäteollisuus voi syyttää huonosta tilanteesta vain itseään.

- Puuraaka-aineen hinnan nähdystä huipusta ja edelleen korkeasta tasosta voi metsäteollisuus Stora Enso mukaan lukien syyttää vain itseään. Leväperäistä raaka-aineen ostamista ei pidä maksattaa työntekijöillä.

- Koska vanha totuus on, etteivät herrat myönnä koskaan tehneensä virheitä, emme sitä heiltä vaadi. Riittää, että tiedämme niin olevan, Lepola sivaltaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme