Mainos
Mainos

Puunpoltosta liikennettä enemmän saastetta

Puunpoltto lisää ilman pienhiukkaspitoisuutta, joka on yksi pahimmista ihmisen terveyttä uhkaavista ilmanlaatuongelmista.

Puun polttaminen lisää ilmansaasteita ajoittain jopa liikennettä enemmän. Uuden tutkimuksen mukaan puun pienpolton osuus lisää ilman pienhiukkaspitoisuutta lämmityskauden aikana muita lähteitä enemmän. Pienhiukkaset ovat yksi pahimmista ihmisen terveyttä uhkaavista ilmanlaatuongelmista.

Ilmatieteen laitos ja Helsingin yliopisto ovat tutkineet mittauksin Helsingin ilman pienhiukkasten lähteitä vuosina 2006-2007 Kumpulassa. Joulu-, tammi- ja helmikuun aikana puun pienpolton päästöjen vaikutus pienhiukkaspitoisuuksiin oli keskimäärin noin 40 prosenttia. Vastaava luku liikenteen pakokaasujen suorille pienhiukkaspäästöille oli 25 prosenttia.

Liikenteen osuus pysyy koko vuoden vakaana lukuun ottamatta kesän lomakaudesta johtuvaa notkahdusta. Puun pienpolton osuus on syksylläkin 20 prosentin luokkaa, mutta osuus putoaa nopeasti maaliskuun jälkeen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot