Mainos
Mainos

Puurosta vatsatautiepidemia koulussa Lappeenrannassa?

Parinsadan koululaisen epäillään saaneen vatsaoireita Lauritsalan koulukeskuksessa Lappeenrannassa. Tänään puhjenneen vatsatautiepidemian syyksi epäillään koulussa aamupäivällä tarjottua ohrapuuroa, jossa oli myös outo sivuhaju.

Rehtori Jaakko Kososen mukaan oireita oli 7.-9. luokkien oppilailla, mutta ei alaluokilla eikä lukiolaisilla. Myöskään opettajien ei tiedetä sairastuneen.

- Tautiepäily kohdistuu yläkouluun, jossa on noin 430 oppilasta. Heistä arviolta puolet lähetettiin mahakipujen vuoksi kotiin. Oppilaille annettiin myös ohje hakeutua terveyskeskukseen, jos oireet pahenevat, kertoo Kosonen.

Tilanne alkoi aamupäivällä, minkä jälkeen tilanteeseen puututtiin heti. Koulukeskuksen ruokapalveluyksikkö kutsui paikalle terveystarkastajat, ja ruoista ja raaka-aineista otettiin näytteet.

Kososen mukaan koulussa tarjottiin perjantaina kebabkiusausta ja ohrapuuroa. Sairastuneiden oppilaiden määrä selviää viimeistään ensi maanantaina, jolloin koululaisia voidaan kuulla asiasta.

(MTV3- STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme