Mainos
Mainos

Puuskittainen tuuli yltynyt kovaksi – tuhannet sähköttä ja junaliikenne paikoin poikki

Kova tuuli on aiheuttanut harmia eri puolilla maata. Puuskittainen tuuli on muun muassa katkonut sähköjä ja kaatanut puita.

Junaliikenne Kouvolan ja Mikkelin välillä on keskeytetty radalle kaatuneiden puiden takia, kertoo Liikennevirasto.

Liikenneviraston mukaan puiden raivaus ja sähköradan korjaustyöt on aloitettu. Sähkörata saadaan korjattua liikennöitävään kuntoon aamuun mennessä.

VR:n mukaan Kouvolan ja Pieksämäen välillä kulkevat junat korvataan toistaiseksi busseilla. Oulun ja Helsingin välinen juna törmäsi puuhun Mäntyharjulla ja myöhästyy VR:n mukaan reilusti.

Juna korvataan busseilla Mäntyharjun ja Helsingin välillä. Lisäksi Kouvolasta on lähtenyt ylimääräinen junavuoro Helsinkiin.  

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Antti Kokko kertoo, että kovimmat tuulilukemat mitattiin Kittilässä, jossa tuuli puhalsi 28 metriä sekunnissa. Kokon mukaan tuulenpuuskat yltyivät 20-25 metriin sekunnissa useilla paikkakunnilla Etelä- ja Keski-Suomessa.

Energiateollisuuden sähkökatkoseurannan mukaan pahimmillaan sähköt olivat poikki sunnuntai-iltana yli 20 000 asiakkaalta. Sähkökatkokartan mukaan häiriöitä oli etenkin maan kaakkoisosassa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme