Mainos
Mainos

Puuttuvat työtodistukset juoksuttavat viranomaisia

Kirjoittamatta jääneistä työtodistuksista on koitunut todellinen ongelma, joka aiheuttaa työvoimaviranomaisille lisätyötä. Puuttuvat todistukset aiheuttavat ongelmia myös todistusta vaille jääneille työntekijöille. Työttömyyspäivärahaa ei makseta jollei työsuhteen kestosta ole paperia.

-


Kirjoittamatta jääneet työtodistukset aiheuttavat työvoimaviranomaisille harmia. Todistusta ilman jäänyt työntekijä puolestaan saattaa jäädä esimerkiksi ilman työttömyyspäivärahaa, kun työsuhteen kestosta ei ole näyttää paperia.

Hämeen työsuojelupiiri on pelkästään viime vuoden loppupuolella perännyt kymmeniä puuttuvia työtodistuksia kirjallisin huomautuksin. Muutamia tapauksia on viety poliisillekin, kun kehotuskirje ei ole tuottanut tulosta.

-Määrä on selvästi lisääntymässä. Välinpitämättömyyttä esiintyy, arvioi tarkastaja Heikki Vuori Hämeen työsuojelupiiristä. Uudenmaan työsuojelupiirissä puuttuvat työtodistukset ovat suurin yksittäinen asiaryhmä. Viime vuonna 15 prosenttia tehtävistä oli työtodistusasioita.

-Suurta muutosta ei ole näkynyt, mutta kyllä niitä on aivan liikaa, sanoo apulaispiiripäällikkö Kaarina Myyri-Partanen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme