Mainos
Mainos

PVO: Neljännes sähköntuotannosta uhattuna

Pohjolan Voiman toimitusjohtajan mukaan päästökaupan rasitusten ja halvan vedellä tuotetun sähkön takia lauhdevoimaloita saatetaan sulkea muutaman vuoden kuluessa.

Suomessa kivihiilellä ja turpeella tuotettu sähkö uhkaa loppua. Sähkön hinta Pohjoismaisessa sähköpörssissä vaihtelee niin paljon, että lauhdevoimaloiden pyörittäminen on kannattamatonta, varoittaa Pohjolan Voima. Neljännes Suomen sähköntuotantokapasiteetista tuotetaan kivihiilen ja turpeen poltolla.

Pohjolan Voiman toimitusjohtaja Timo Rajala kertoo Maaseudun Tulevaisuudessa, että päästökaupan rasitusten ja halvan vedellä tuotetun sähkön takia lauhdevoimaloita saatetaan sulkea muutaman vuoden kuluessa. Tuotannon turvaamiseksi Rajala esittää pitempiaikaisia sopimuksia pörssiin.

Ruotsi ja Norja tuottavat halpaa vesivoimaa sähköpörssiin, mutta huonoina vesivuosina sähköä ei riitä tuontiin Suomeen. Silloin tuotannon turvaamiseksi tarvittaisiin kivihiili- ja turvevoimaloita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme