Mainos
Mainos

Pyhäinjäännökset palasivat Turun tuomiokirkkoon

Reliikkien joukossa on muun muassa Pyhän Birgitan kalotti ja pääkallo. Mukana on myös kankaanpalasia ja puunsiruja.

Museovirasto on palauttanut Turun tuomiokirkon pyhäinjäännökset takaisin Turkuun. Reliikeistä puuttuu vielä Pyhän Henrikin värttinäluu, joka on katolilaisessa Pyhän Henrikin katedraalissa Helsingissä.

Pyhäinjäännökset toimitettiin vuonna 1924 Turusta Helsinkiin tutkittaviksi. Merkittävimpiä reliikeistä ovat Pyhän Birgitan kalotti sekä pääkallo ja pääkallon muotoiseksi muotoillun kankaan sisällä oleva alaleuan luu, joiden uskotaan olevan Pyhän Henrikin. Pyhäinjäännöksiä on yhteensä lähes sata.

Kaikki reliikit tutkitaan tarkasti Turun yliopiston johdolla. Turun seurakuntayhtymä pyytää myös värttinäluun Pyhän Henrikin katedraaliseurakunnalta tutkittavaksi.

Jäännöksistä suurin osa on ilman reliikkikääreitä olevia luunkappaleita. Joukossa on myös kankaanpalasia, vahakappaleita, puunsiruja sekä yksi raha.

(MTV3-STT)

(Seitsemän Uutiset 21.06.2007)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot