Mainos
Mainos

Pyhäinpäivänä muistellaan tsunamin uhreja

Pyhäinpäivä on viidenneksi suosituin kirkkovuoden pyhistä.

Pyhäinpäivänä kirkoissa muistellaan tällä kertaa varsinkin Kaakkois-Aasian tsunamin uhreja.

Katastrofin uhrit otetaan huomioon muun muassa rukouksissa sekä valittaessa raamatuntekstejä ja virsiä iltajumalanpalveluksiin. Nämä iltatilaisuudet ovat yleistyneet viime vuosina.

- Omaiset kutsutaan niihin henkilökohtaisesti. Kirkossa sytytetään kynttilä jokaiselle vuoden aikana kuolleelle. Jokainen mainitaan myös nimeltä, millä halutaan muistuttaa kasteesta ja kutsusta Jumalan lapseksi, kertoo kirkkoneuvos Seppo Häkkinen kirkkohallituksesta.

Viime tapaninpäivän tsunamissa kuoli 178 suomalaista.

Viidenneksi suosituin kirkkopyhä

Pyhäinpäivä on kirkkovuoden pyhistä viidenneksi suosituin jouluaaton, ensimmäisen adventtisunnuntain, ensimmäisen joulupäivän ja kiirastorstain jälkeen.

Päivän perinteisiin kuuluu meillä kynttilöiden, seppeleiden ja kukkien vienti edesmenneiden omaisten ja läheisten haudoille. Haudoilla käynti yleistyi Suomessa toisen maailmansodan jälkeen.

Pyhäinpäivässä yhdistyvät kaikkien pyhien päivä (1. marraskuuta) ja kaikkien uskovien vainajien muistopäivä (2. marraskuuta).

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme