Mainos
Mainos

Pyhäjoen ydinvoimakaavasta valitus korkeimpaan hallinto-oikeuteen

Pyhäjoelle kaavailtua ydinvoimalaitosta vastustava Pro Hanhikivi ry on valittanut Hanhikiven ydinvoimamaakuntakaavasta korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Kaava rikkoo yhdistyksen mukaan maankäyttö- ja rakennuslain valtakunnallisia alueidenkäyttötavoitteita.

Pro Hanhikivi on kannellut ydinvoimalahankkeesta aiemmin myös Euroopan komissioon. Yhdistyksen mielestä kaava rikkoo EU:n luonto- ja lintudirektiivejä, sillä alueella on kansainvälisesti merkittävä muuttolintujen levähdyspaikka. Alueelta löytyy myös uhanalaista kasvillisuutta, yhdistys toteaa. Myös lintujärjestö Birdlife on vastustanut ydinvoimalan rakentamista Pyhäjoen Hanhikivelle.

Ydinvoimalan rakentamista suunnittelee Fennovoima. Pyhäjoen lisäksi vaihtoehtoisena sijoituspaikkakuntana on Simo.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot