Mainos
Mainos

Pyllynkuvat villitsevät netissä: Voihan pyhät pakarat

Loviisalaisen kirkkokansan takamukset alkavat olla tunnettuja niin Suomessa kuin maamme rajojen ulkopuolella. Loviisan Sanomat kertoi eilen, että kirkkokonsertissa vierailleet olivat ikuistaneet takapuolensa kirkonpenkkeihin vahingossa, epäonnistuneen maalausurakan jälkeen.

Asiasta on uutisoinut myös kansainvälinen uutistoimisto Reuters.

Tapahtuma on herättänyt myötätuntoista hörähtelyä myös nettikansassa. MTV3 Uutisten kommenteissa sekä Facebook-sivuilla naureskellaan, että "joku konsertti voi näköjään jättää lähtemättömän vaikutuksen".

– Nyt Suomi tunnetaan myös kirkollisista ahtereista, eräs kirjoittaa.

– Pian voimme ryhtyä viettämään takapuolen ilmestyspäivää, toinen jatkaa.

– Loviisalaiset saivat sitten kerralla ihan omat vakkaripaikat kirkonmenoihin!, eräs laukoo.

– Ilmiselvästä ilmestyksestä tuossa on kysymys. Kohta alkaa Loviisaan kansainvaellus ja krääsä tekee markkinoilla kauppansa, ennustaa yksi.

Loviisan seurakunnan päätös jakaa kävijöille toistaiseksi peflettejä on saanut erään lukijan pohtimaan tapahtuman suurempaa yhteyttä.

– Kuin kaksi marjaa, saunat ja Loviisan kirkko: molemmissa on pefletit, juodaan alkoholia, erilaisissa tarkoituksissa tosin, mutta toisaalta, molemmissa täten myös ripittäydytään/saarnataan. Kummassakin pidetään ainakin ajoittain raajoja ristissä ja lauletaan nuotin vierestä.

Huumoria on käyttänyt myös toimittaja kirjoittaessaan tapahtumista kansainväliseen levitykseen.

– Seurakuntalaiset voivat olla tyytyväisiä itseensä, sillä he ovat vihdoin voineet jättää itsestään merkin Jumalan huoneeseen, uutistoimisto Reuters sanailee.

Millaisiin hauskoihin sanailuihin olet törmännyt? Käy kertomassaMTV3 Uutisten Facebook -sivuilla

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme