Mainos
Mainos

Pyöräilijä, käytätkö hämärällä vain otsalamppua? Poliisi Ylelle: Siitä saa sakot

Pyöräilijä ei selviä sakoitta, jos hän käyttää hämärällä valonaan vain otsalamppua. Yle Uutiset kertoo otsalamppua käyttäneen kemiläispyöräilijän saaneen 20 euron rikesakon.

Lain mukaan pyöräillessä pimeällä tai hämärällä pyörän rungossa täytyy olla eteenpäin kiinnitettynä valaisin, joka näyttää valkoista tai vaaleankeltaista valoa. Kiinnityskohdan täytyy olla vähintään 30 senttimetrin korkeudella maasta, mutta korkeintaan 1,3 metrin korkeudessa.

– Otsalamppu on todennäköisesti mennyt tuon määreen yli ja valaisin ei ole ollut pyörässä kiinni. Valon tarkoitus on myös se, että muut pystyvät päättelemään mikä kulkuväline on kyseessä, kertoi Ylelle Peräpohjolan poliisilaitoksen ylikonstaapeli Jari Seppälä.

Seppälän mukaan myöskään vilkkuvat valot eivät ole oikea ratkaisu valaista pyörää hämärällä, sillä vilkkuvalla valolla on tarkoitus ilmaista hätää tai huomiota.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme