Mainos
Mainos

Pyöräliitolta yllättävä kannanotto kypäräpakkoon: "Ei tarvitse pykäliä ja määräyksiä"

Pyöräilijöiden kypäräsäädös tulisi poistaa tieliikennelaista, katsoo Pyöräliitto. Muutoksen jälkeen laissa ei erikseen suositeltaisi kypärän käyttöä.

Pyöräliiton mukaan kypärään pakottaminen vähentää pyöräilyn suosiota ja voi jopa lisätä onnettomuusriskiä.

– Me emme missään nimessä suosittele kypärättömänä polkemista. Me puhumme nyt lainsäädännöstä. Pyöräliitto suosittelee kypärän käyttöä, mutta laissa ei tarvitse olla pykäliä ja määräyksiä, Pyöräliiton toiminnanjohtaja Matti Koistinen sanoo MTV Uutisille.

Koistisen mukaan liiton ulostulolla halutaan ohjata keskustelua onnettomuuksien vähentämiseen tähtäviin asioihin, kuten hyvään pyöräily-ympäristöön.

– Tässä on syytä erottaa onnettomuusriski ja onnettomuuden seurausten vähentäminen. Kypärä vähentää onnettomuuksien seurauksia, mutta se ei vähennä millään tavoin onnettomuuksien tapahtumista, hän kuvailee.

Liikenneneuvos Kimmo Kiiski liikenne- ja viestintäministeriöstä sanoo, että kypäräsuosituksen poistoa pohditaan yhtenä vaihtoehtona osana lainuudistusta.

Tieliikennelain uudistus on Kiisken mukaan tulossa eduskuntaan näillä näkymin ensi vuonna. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme