Mainos
Mainos

Pyörätuolin kiinnittäminen invataksin kuljettajalle rutiinityötä

Viikko sitten Kotkassa tapahtuneessa onnettomuudessa 61-vuotias nainen kuoli invataksissa, kun tämän huonosti kiinnitetty pyörätuoli kaatui yllättäen.

Tapausta tutkitaan kuolemantuottamuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Tapahtuneesta ensimmäisenä uutisoinen Iltalehden mukaan poliisi epäilee, että pyörätuoli oli kiinnitetty taksissa puutteellisesti.

Uudellamaalla toimivan Lähitaksin toimitusjohtaja Juha Pentikäinen pitää tapahtumaa ikävänä. Hänen mukaansa pyörätuolin kiinnittäminen turvavöihin on invataksin kuljettajalle rutiinityötä, eikä onnettomuuksia pitäisi päästä tapahtumaan.

– Onnettomuuksia on onneksi äärimmäisen harvoin. En edes muista, koska meillä olisi ollut tälläinen onnettomuus, Pentikäinen toteaa.

Lähitaksilla on yhteensä sata autoa, jossa asiakas voi istua pyörätuolissa matkan ajan. Pentikäisen mukaan invataksin kuljettajan vastuu on erittäin suuri silloin, kun matkustaja ei itse pysty huolehtimaan esimerkiksi turvavyön kiinnittämisestä.

– Kuljettajan on huolehdittava, että asiakas matkustaa asianmukaisesti eli pyörätuoli on kiinnitetty turvalaitteisiin oikein ja asiakkaan turvavyö on kiinni. Tämä korostuu erityisesti silloin, kun kyseessä ovat pyörätuolilla liikkuvat asiakkaat ja koulukyytiä käyttävät lapset.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme