Mainos
Mainos

Pyöriäisistä kaivataan taas havaintoja

Suomessa jatketaan myös tänä kesänä pyöriäisten havainnointikampanjaa. Vuonna 2001 aloitetun kampanjan tarkoituksena on rohkaista ihmisiä ilmoittamaan asiantuntijoille pyöriäisiin viittaavista havainnoista.

Pyöriäinen on ainoa valaslaji, jota tavataan Suomessa säännöllisesti. Kanta on kuitenkin uhanalainen, ja pyöriäisiä elää Itämerellä arviolta enää 600. Viimeksi Suomessa nähtiin pyöriäisiä tämän vuoden tammikuussa Taalintehtaan lähistöllä Dragsfjärdissä.

Pyöriäishavainnoista voi ilmoittaa sähköisellä lomakkeella osoitteessa www.pyoriainen.fi. Havainnoista voi ilmoittaa myös puhelimitse useille eri tahoille, joiden puhelinnumerot löytyvät samasta nettiosoitteesta.

Kampanjassa ovat mukana Suomen WWF, Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos, Luonnontieteellinen keskusmuseo, Särkänniemen delfinaario, Ahvenanmaan maakuntahallitus ja ympäristöministeriö. Kampanjan aikana Suomessa on havaittu parikymmentä pyöriäistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme