Mainos
Mainos

Pyöräkuormaaja putosi sillalta Lahdessa – 10 metrin syöksy maahan

20 000 kiloa painava pyöräkuormaaja on pudonnut sillalta Lahdessa.

Onnettomuus sattui Iso-Paavolankadulla, niin sanotulla Upon sillalla puoliltapäivin lauantaina.

Pyöräkuormaajan kuljettaja loukkaantui, ja hänet kuljetettiin sairaalaan, kertoo Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Juhamatti Listala.

Pyöräkuormaaja putosi läheisen tehdasalueen pysäköintialueelle. Kuormaaja ei osunut jalankulkijoihin eikä autoihin.

– Oli lähellä, ettei kuormaaja pudonnut sähkömuuntajarakennuksen päälle. Kyllä se on iso jysäys ollut, kun 20 tonnia putoaa taivaasta maahan. Sillan kaide on vaurioitunut, samoin asvaltti ja osa verkkoaitaa, Listala kertoo.

Listalan mukaan pelastuslaitos on tukkinut läheiset sadevesikaivot sen varalta, että kuormaajasta valuisi esimerkiksi polttoöljyä maastoon noston yhteydessä.

– Olemme valmiudessa mahdollista polttoainevuotoa varten, jos pahin käy. Tässä vaiheessa näyttää siltä, että suurempaa vuotoa ei aiheudu ja jo vuotanut neste saadaan kerättyä hyvin pois, Listala sanoo.

Sillan korkein kohta on noin 15 metrissä.

Kuormaajan nostotyö alkaa iltapäivällä, ja se kestää arviolta muutaman tunnin. Poliisi ohjaa liikennettä sillalla toistaiseksi. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme