Mainos
Mainos

Pysäköintisakko peruttiin – parkkipirkko putsasi tuulilasin huonosti

Korkein hallinto-oikeus on ratkaissut pysäköintivirhemaksusta tehdyn valituksen auton omistajan eduksi varsin erikoisessa tapauksessa.

Tieliikennelain ja pysäköintikiekon käyttämisestä annetun päätöksen mukaan pysäköintikiekko on sijoitettava näkyvälle paikalle tuulilasin sisäpuolelle niin, että se on ulkoapäin luettavissa. 

Autoilija oli asettanut oman selvityksensä mukaan pysäköintikiekon autonsa tuulilasin vasempaan yläreunaan. Ikkuna oli peittynyt pysäköinnin aikana kokonaan lumeen. Parkkipirkko oli pyyhkinyt lumen vain tuulilasin alaosasta eikä ollut havainnut pysäköintikiekkoa. Hän ei ollut tarkemmin selvittänyt, oliko autossa tuulilasin sisäpuolella pysäköintikiekkoa. 

Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen mukaan on jäänyt toteen näyttämättä, että auto oli ollut pysäköitynä pysäköintikiekon käyttöä koskevan säännöksen tai määräyksen vastaisesti.

Pysäköintivirhemaksua ei ollut voinut määrätä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme