Mainos
Mainos

Raahen kultakaivoksen ympäristövahingot luultua pienemmät

Raahen Laivan kultakaivoksen altaan ylivuodosta ei näytä aiheutuneen isoja ympäristövahinkoja. Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen mukaan alkuainepitoisuudet ovat olleet koholla lähinnä altaan välittömässä läheisyydessä. Raskasmetallipitoisuuksien ei ole todettu nousseen Piehinkijoen ja Ispinänojan vesissä.

Ely-keskus kuitenkin jatkaa vuodon ympäristöselvityksiä. Jatkotutkimuksia tarvitaan mahdollisten haitallisten aineiden ympäristöön rikastumisen tai liukenemisen selvittämiseksi.

Nordic Minesin kultakaivoksella tapahtui vuoto 8. heinäkuuta. Lietemäistä rikastushiekkaa pääsi aluetta ympäröivään eristysojaan. Rikastushiekkaa levisi ojia pitkin kilometrien matkalle.Jokilaaksojen poliisi tutkii tapausta ympäristön turmelemisena.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot