Mainos
Mainos

Raaka punajuuri aiheuttanut ruokamyrkytyksiä

Raakaraasteena käytetyn punajuuren epäillään aiheuttaneen useita ruokamyrkytysepidemioita tänä syksynä. Elintarviketurvallisuusvirasto Evira suosittelee käyttämään punajuurta vain kunnolla kypsennettynä.

Ruokamyrkytyksen oireet ovat tulleet nopeasti, jopa alle puolessa tunnissa syömisen jälkeen. Oireita ovat olleet muun muassa voimakas pahoinvointi ja oksentelu. Oireet menevät ohi alle vuorokaudessa.

Keitettynä punajuuren ei ole todettu aiheuttaneen sairastumisia.

Tutkimuksissa punajuurissa ei ole löydetty ruokamyrkytyksiä aiheuttavia mikrobeja tai niiden tuottamia toksiineja. Evira selvittää myrkytysten syitä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme