Mainos

Raaka punajuuri aiheuttanut ruokamyrkytyksiä

Raakaraasteena käytetyn punajuuren epäillään aiheuttaneen useita ruokamyrkytysepidemioita tänä syksynä. Elintarviketurvallisuusvirasto Evira suosittelee käyttämään punajuurta vain kunnolla kypsennettynä.

Ruokamyrkytyksen oireet ovat tulleet nopeasti, jopa alle puolessa tunnissa syömisen jälkeen. Oireita ovat olleet muun muassa voimakas pahoinvointi ja oksentelu. Oireet menevät ohi alle vuorokaudessa.

Keitettynä punajuuren ei ole todettu aiheuttaneen sairastumisia.

Tutkimuksissa punajuurissa ei ole löydetty ruokamyrkytyksiä aiheuttavia mikrobeja tai niiden tuottamia toksiineja. Evira selvittää myrkytysten syitä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot