Mainos
Mainos

Raamiratkaisu lähempänä toteutumista - Metalli ja Pro mukana

Metalliliitto ja Pro ovat päättäneet jatkaa työehtosopimusneuvotteluja keskusjärjestöjen hyväksymän raamisopimuksen pohjalta.

Päätökset syntyivät tänään ylimääräisissä kokouksissa Helsingissä.

Pron hallitus linjasi, että teknologiateollisuuden ja Pron muiden sopimusalojen neuvotteluissa palkankorotusten rakenteen tulee perustua ensisijaisesti alakohtaisiin yleiskorotuksiin raamisopimuksen määritteleminä palkankorotuksina. Metallityöväen liittovaltuustossa päätös syntyi äänestyksen jälkeen luvuin 38 – 12.

Neuvottelut Teknologiateollisuuden kanssa jatkuvat huomenna.

Neuvottelut keskeytyivät, kun työnantajien esittämä palkankorotus ja siihen liittyvät menettelytavat todettiin työntekijäliitoissa ala-arvoisiksi.

Metalliliiton, Pron ja YTN:n julistama ylityökielto on ollut voimassa 4. lokakuuta lähtien. Metalliliiton ja Pron lakko uhkaa pysäyttää työt 44 alan yrityksessä 21. lokakuuta, jos neuvotteluissa ei sitä ennen päästä tulokseen. Työnseisaus koskisi noin 32 000 työntekijää yrityksissä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot