Mainos
Mainos

Raamisopimuksen synty lykkääntyy

Raamisopimuksen syntyminen lykkääntyy. Työmarkkinajohtajat odottavat yhä auto- ja kuljetusalan mukaantuloa.

Myös ict- eli tieto- ja viestintäteknologia-alan toimihenkilöt jatkavat vielä neuvotteluitaan.

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtaja Mikko Pukkinen kertoi tilanteesta työmarkkinajohtajien tapaamisen jälkeen. Pukkisen mukaan ehdoton takaraja raamisopimuksen syntymiselle on maanantaina.

Palkkaraamin taakse on saatu jo merkittävä määrä aloja. Palkansaajista 92 prosenttia kuuluisi siihen.

EK haluaa myös kuljetusalan ehdottomasti mukaan raamisopimukseen, koska sataman ahtaajien lakoista on vuosien varrelta niin paljon huonoja kokemuksia.

– On täysin kohtuutonta, että teollisuus tekisi kauppaa ja valmistaisi investointihyödykkeitä, mutta niitä ei saataisi asiakkaille, Pukkinen sanoi.

Työmarkkinajohtajat ovat varautuneet kokoontumaan tarvittaessa viikonlopun aikana. Järjestöt ovat myös valmiita auttamaan kesken olevissa neuvotteluissa, jos heitä vain pyydetään apuun.

Työmarkkinajohtajat ovat olleet yhteydessä pääministeri Jyrki Kataiseen (kok.) puhelimitse ja kertoneet tilanteesta. Hallitus on varautunut käsittelemään raamisopimusta maanantaina valtioneuvoston ylimääräisessä istunnossa.

(MTV3 - STT)

Katso Raimo Pitkäsen juttu (Seitsemän uutiset 25.11.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme