Mainos
Mainos

Raamisopimus: Kipeitä ratkaisuja tehtävä

Asiantuntija korostaa syntyneen raamisopimuksen tärkeyttä taantuman kynnyksellä ja toivoo uskallusta vaikeiden ratkaisujen tekemiseen palkansaajien kannalta.

Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ylijohtaja Aki Kangasharju uskoo, että taantuma on väistämätön. Hänen mielestään raamiratkaisu voi olla kallis ratkaisu työnantajalle, mutta samalla se vakauttaa kansantaloutta.

- Nyt ensin jaetaan 2,4 prosentin palkankorotukset ja 150 euron kertaerä. Työntekijälle sopimus on hyvä, se turvaa heidän ostovoiman, Kangasharju toteaa MTV3:n Huomenta Suomessa.

- Raamisopimus on erittäin hyvä myös siinä mielessä, että se antaa pohjaa myös muille rakenteellisille uudistuksille, jotka on tärkeitä kestävyysvajeen kiinnikuromisen takia, kuten yhteisen tahtotilan löytyminen eläkeiän nostolle.

Kangasharjun mielestä hallituksen tulee nyt löytää oikea tasapaino elvytyksen ja kestävyysvajeen suhteen taantuman aikana.

- Toivottavasti hyvä yhteishenki jatkuu ja se kriisitietoisuus, joka nyt on varmasti kaikilla päällä, antaisi meille myöskin sellaista taustatukea tehdä kipeitä ratkaisuja.

(MTV3)

Katso Aki Kangasharjun haastattelu: (Huomenta Suomi 29.11.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme