Mainos
Mainos

Raha motivoi rauhanturvaajia Afganistaniin

Eduskunta on päättänyt lähettää rauhanturvaajien lisäjoukon Afganistaniin turvaamaan tulevia vaaleja. Suomesta Afganistaniin lähtevien rauhanturvaajien tilanne ei tule olemaan levottomassa maassa helppo.

- Afganistan on meidän vaarallisin operaatio missä olemme mukana, toteaa prikaatinkenraali, yksikön päällikkö Markku Nikkilä Puolustusministeriöstä.

Nikkilä kertoo MTV:n uutisten haastattelussa, että vapaaehtoisten löytäminen vaaralliselle alueelle ei ole yksinkertaista.

- Uskomme, että reservistä löytyy upseeri- ja aliupseeritehtäviin vapaaehtoisia. Palkatun henkilökunnan osalta meillä on haasteita mutta niiden ylikäymiseksi on toimenpiteitä käynnissä.

Vuoden vaihteessa päätettiin korottaa muun muassa Afganistanin olosuhteisiin ja vaarallisuuteen perustuvaa päivärahaa tuntuvasti. Raha onkin lisännyt halukkuutta lähteä vaaralliselle alueelle.

- Se on selkeästi lisännyt halukkuutta reserviläisten puolelta lähteä operaatioon mukaan, Nikkilä kertoo.

Suomalaiset rauhanturvaajat sijoitetaan Pohjois-Afganistaniin paikallisten turvallisuusviranomaisten tueksi.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme