Mainos
Mainos

Rahalla ei voi ostaa mukavia työkavereita

Nuoret arvostavat mielenkiintoista työtä, mukavia työkavereita ja hyvää esimiestä selvästi enemmän kuin korkeaa palkkaa. Taloudellisen tiedotustoimiston teettämän Nuoret ja johtaminen 2010 -kyselyn mukaan esimiestyön laatu onkin yksi tärkeimmistä työhön liittyvistä seikoista.

Kyselyyn osallistuneilta kysyttiin esimerkkejä sekä hyvää että huonoa johtamista edustavista yrityksistä. Nokia, Kesko ja Puolustusvoimat pääsivät sekä hyvien että huonojen organisaatioiden listalle. Heikosta johtamisesta moitittiin Lidliä, McDonaldsia, S-ryhmää, ISS:ää, kuntia ja valtiota. Kiitosta taas saivat Google, Kone, Accenture, Nordea, Fazer, Stockmann ja Pekka Niska.

Tutkimuksessa arvioidaan, että hyvää johtamista edustavien organisaatioiden lista on muodostunut pitkälti mielikuvien, eikä kokemuksen perusteella. Mustalle listalle taas ovat pudonneet yritykset, joista nuorilla on omia kokemuksia.

Tutkimuksen mukaan nuorten käsitykset esimiestyöskentelystä muuttuvatkin kielteisemmiksi iän ja työkokemuksen karttuessa.

Kyselyyn vastasi noin 3000 17-29-vuotiasta nuorta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot