Mainos
Mainos

Rahankeräysten valvontaa kiristetään

Lakiuudistuksen käsittely alkaa eduskunnassa huomenna.

Rahankeräyslainsäädäntö uudistetaan kokonaan. Uudistus lisää viranomaisvalvontaa ja selkiyttää varsinaisen keräystoiminnan ja kaupankäynnin rajaa.

Muutoksella halutaan palauttaa kansalaisten usko pyyteettömään avustustyöhön. Se on horjunut, kun epäilyttäviä keräyksiä on tullut julki.

Keräystavoitteet jäävät saavuttamatta

MTV:n 45minuuttia -ohjelma kertoi viime talvena syöpäsairaiden tukiyhdistyksen epäilyttävästä toiminnasta. Yhdistyksen saamista varoista vain minimaallinen osa meni syöpäsairaiden hyväksi. Huijarimainen toiminta vei ihmisten uskon oikeisiinkin avustusjärjestöihin.

- Se heikensi selvästi tämän vuoden keräystä. Emme tule saavuttamaan tavoitteitamme, kertoo pääsihteeri Harri Vertio Suomen Syöpäyhdistyksestä.

Jatkossa rahankeräysluvan saaminen edellyttää erillisen tilin perustamista. Viranomaisilla on lupa saada tarkistaa tiliotteet keräyksen aikanakin ja tarvittaessa keskeyttää koko keräys. Lisäksi kerääjien taustat tarkastetaan ennen luvan myöntämistä.

Lain eduskuntakäsittely alkaa huomenna ja sen uskotaan tulevan voimaan ensi keväänä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 18.08.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot