Mainos
Mainos

Rahanpesuilmoitusten määrä kasvoi

Ilmoitusmäärän kasvu johtui sekä ilmoitusvelvollisten piirin laajenemisesta että heidän aktiivisuutensa lisääntymisestä.

Keskusrikospoliisin rahanpesu selvittelykeskukselle tehtiin viime vuonna ennätysmäärä ilmoituksia epäilyttävistä liiketoimista.

Myös esitutkintaan siirrettyjen rahanpesuepäilyjen määrä oli suurempi kuin kertaakaan aiemmin. Ilmoituksia tehtiin kaikkiaan yli 4300, mikä oli 60 prosenttia edellisvuotta enemmän. Ilmoituksista runsaat 3 700 koski rahanpesuepäilyä ja vajaat 600 terrorismin rahoittamista.

Esitutkintaan siirrettiin 551 ilmoitusta. Määrä oli lähes kaksinkertainen vuoteen 2003 verrattuna. Esitutkintaan siirretyt tapaukset liittyivät useimmin talous- ja huumausainerikoksiin.

Ilmoitusmäärän kasvu johtui sekä ilmoitusvelvollisten piirin laajenemisesta että heidän aktiivisuutensa lisääntymisestä. Esitutkintaan siirrettyjen ilmoitusten määrän voimakas lisääntyminen selittyy osittain ilmoitusmäärän kasvulla, mutta siihen vaikuttivat myös ilmoitusten laadun paraneminen ja selvittelykeskuksen oman toiminnan tehostaminen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot