Mainos
Mainos

Rahapelejä pelaavat nuoret tuntevat syyllisyyttä pelaamisestaan

Moni päivittäin tai viikoittain rahapelejä pelaava nuori tuntee syyllisyyttä ja häpeää harrastuksestaan. Tiuha pelaaminen aiheuttaa myös riitaa vanhempien ja ystävien kanssa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Nuorten terveystapatutkimukseen osallistuneista 12-18-vuotiaista nuorista 44 prosenttia ilmoitti pelanneensa rahapelejä viimeksi kuluneen puolen vuoden aikana. 12 prosenttia pelasi viikoittain tai päivittäin. Tutkimukseen osallistui lähes 4 600 nuorta.

Päivittäin ja viikoittain pelaavista nuorista 17 prosenttia kertoi kokevansa syyllisyyttä ja häpeää pelaamisestaan. Joka kymmenes oli havainnut pelaamisen häiritsevän vuorokausirytmiään.

Tutkimuksen tekijä, terveystieteiden tohtori Susanna Raisamo Tampereen yliopistosta uskoo, että heinäkuun alussa voimaan tullut ikärajan korotus 18 vuoteen voi suojella nuoria näiltä haitoilta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot