Mainos
Mainos

Rahapelejä pelaavat nuoret tuntevat syyllisyyttä pelaamisestaan

Moni päivittäin tai viikoittain rahapelejä pelaava nuori tuntee syyllisyyttä ja häpeää harrastuksestaan. Tiuha pelaaminen aiheuttaa myös riitaa vanhempien ja ystävien kanssa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Nuorten terveystapatutkimukseen osallistuneista 12-18-vuotiaista nuorista 44 prosenttia ilmoitti pelanneensa rahapelejä viimeksi kuluneen puolen vuoden aikana. 12 prosenttia pelasi viikoittain tai päivittäin. Tutkimukseen osallistui lähes 4 600 nuorta.

Päivittäin ja viikoittain pelaavista nuorista 17 prosenttia kertoi kokevansa syyllisyyttä ja häpeää pelaamisestaan. Joka kymmenes oli havainnut pelaamisen häiritsevän vuorokausirytmiään.

Tutkimuksen tekijä, terveystieteiden tohtori Susanna Raisamo Tampereen yliopistosta uskoo, että heinäkuun alussa voimaan tullut ikärajan korotus 18 vuoteen voi suojella nuoria näiltä haitoilta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme