Mainos
Mainos

Rahapeliyhtiöitä esitetään saman katon alle

Sisäministeriön selvityksessä esitetään kolmen suomalaisen rahapeliyhteisön yhdistämistä. Virkamiestyöryhmän mukaan Veikkaus Oy, Raha-automaattiyhdistys ja Fintoto Oy pitäisi yhdistää yhdeksi suureksi peliyhtiöksi.

Mallilla halutaan estää pelihaittojen lisääntymistä Suomessa ja pelimonopolin säilymistä. Työryhmä on luovuttanut esityksensä sisäministeri Päivi Räsäselle (kd.).

Perustettavan yhtiön omistajaohjauksesta vastaisi esityksen mukaan valtioneuvoston kanslia, ja rahapelipolitiikan ohjaus siirtyisi sisäministeriön alaisuuteen. Myös rahapelien toimeenpanon valvonta tulisi esityksen mukaan siirtää Poliisihallituksesta sisäministeriölle.

Jos yhden yhtiön malli ei toteudu, rahapelitoimintaa on työryhmän mielestä yhdistettävä vähintään Veikkauksen ja Raha-automaattiyhdistyksen rahapelitoiminnan yhdistämisellä. Tällöin hevosurheilupeleistä vastaava Fintoto jäisi itsenäiseksi yhtiöksi.

Työryhmä huomauttaa, että yhden rahapeliyhtiön mallissa vaikutukset hevosalaan tulisi kuitenkin selvittää vielä erikseen.

STT uutisoi saamiensa ennakkotietojen perusteella jo eilen, että kolme rahapeliyhtiötä halutaan saman katon alle. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme