Mainos
Mainos

Rahoitusalan lakonuhkaan sovintoesitys

Valtakunnansovittelija Esa Lonka on jättänyt sovintoesityksen rahoitusalan lakonuhkaan ja Finanssialan keskusliiton (FK) uhkaan työsulusta, kertoo ammattiliitto Pro.

Osapuolet antavat sovittelijalle vastauksensa iltakahdeksaan mennessä.

Samaan aikaan Longalle oman vastauksensa kertoo myös Sampo Pankin toimihenkilöitä edustava Rahoitusleijonat.

Jos esitys uudesta työehtosopimuksesta ei kelpaa Pron, ylempien toimihenkilöiden tai Finanssialan keskusliiton hallinnolle, alkaa rahoitusalalla huomisaamuna kuudelta lakko.

Viikon mittaiseen työtaisteluun osallistuu vajaat 3 000 toimihenkilöä. Lakko päättyisi puolilta öin ensi viikon keskiviikkona. Huomenna mahdollisesti alkavasta pankkilakosta hankalan tekisi se, että lakkoon ovat menossa pankkien tietojärjestelmien ylläpitäjät.

- Sen vuoksi palveluihin voi tulla viivästyksiä tai häiriöitä, joiden korjaaminen kestää ja kaikki ei toimi yhtä hyvin kuin normaalina pankkipäivänä voisi odottaa. Esimerkiksi puhelinpalvelussa voi olla ruuhkaa, arvioi pankinjohtaja Anne-Mari Tyrkkö OP-Pohjolasta.

- Tavoittelemme sitä, että nettipankki toimii ja sieltä saisi rahaa, jatkaa Tyrkkö.

Palkansaajien tähtäimessä raamisopimus

Palkansaajaliitot hakevat lakonuhalla rahoitusalalle raamisopimuksen kaltaisia palkankorotuksia. Finanssialan keskusliitto puolestaan vastustaa raamiin pohjaavaa sopimusratkaisua.

Lakko koskisi OP-Palvelua ja FD Finanssidataa, jotka tarjoavat muun muassa osuuspankeille tietoteknistä palvelua. Lakkoon menisi myös Samlink, joka tarjoaa palveluja säästöpankeille, POP-pankeille ja Handelsbankille. Lisäksi työtaisteluun osallistuisi Sampo Pankin Haagan palveluyksikkö.

Työnantajat uhkaavat pankkien konttoreita kuuden päivän työsululla perjantaista lähtien.

Katso Joonas Lepistön juttu (Seitsemän uutiset 22.11.2011)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme