Mainos
Mainos

Räihä: Kalasatamaan ei menemistä nyt eikä tulevaisuudessa

Helsingin Kalasatamassa on alettu purkaa romanien leiristä tutuksi tullutta rakennusta.

– Kalasatamassa on meidän kiinteistövirasto ja rakennusvirasto purkamassa rakennusta. Poliisilta on pyydetty purkamiseen virka-apua tarvittaessa. Siellä on kolmisenkymmentä romania, jotka on ohjattu Diakonissalaitoksen päiväkeskukseen, sanoo johtava asiantuntija Jarmo Räihä Helsingin sosiaalivirastosta MTV3:n Huomenta Suomessa.

Räihän mukaan tilanne on mennyt rauhallisesti. Räihä sanoo, että luvattoman leirin poistaminen on nyt tärkeintä.

– Kalasatamassa on ollut kolmisen vuotta romanien luvaton leiri, ja Vapaa katto ry:n vuokrasopimus päättyi kesäkuun lopussa. Olemme pitkin kesää ilmoittaneet, että romanien pitäisi poistua luvattomalta alueelta.

Sosiaalivirasto on lähettänyt kirjallisesti tiedotteita ja kehottanut romaneja menemään Rastilan maksulliselle leirintäalueelle. Kaupunki on tehnyt selväksi, ettei se järjestä majoittumista. Räihän mukaan rakennukseen majoittuneita on ohjeistettu muun muassa romaniaksi.

– Tavoitteena on turvallinen paluu lähtömaihin.

Räihä sanoo, että Kalasatamaan ei ole paluuta nyt eikä tulevaisuudessa.

– Annamme tietoa, että meillä ei ole auttamismahdollisuuksia vaan heidän täytyy omalla kustannuksellaan palata lähtömaahan. Yösijaa ei ole, eikä kaupunki aio sitä järjestää.

Katso Helsingin sosiaaliviraston johtavan asiantuntijan Jarmo Räihän haastattelu: (Huomenta Suomi 30.8.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme