Mainos
Mainos

Raimo Väyrysen käytöstä puntaroitiin jo edellisessä työpaikassa

Ulkopoliittisen instituutin (UPI) johtajan Raimo Väyrysen toiminta herätti keskustelua jo hänen edellisessä työpaikassaan Suomen Akatemiassa. Ilta-Sanomien mukaan Väyrysestä olisi lähetty tuolloin nimetön kirje opetusministeriöön.

Väyrynen toimi kirjeen aikaan (2006) opetusministeriön alaisen Suomen Akatemian pääjohtajana.

Lehden mukaan kirje käsitteli samanlaisia asioita, kuin mistä Väyrystä on UPIn johtajanakin arvosteltu. Asiasta puhuttiin myös opetusministeriön ylimmän johdon kesken, mutta suurempiin toimiin keskustelut eivät johtaneet.

Silloinen opetusministeri, nykyinen kansanedustaja Antti Kalliomäki (sd.) kertoo STT:lle keskustelleensa Väyrysestä kahden tahon kanssa. Toinen näistä oli Suomen Akatemian henkilöstö ja toinen Väyrynen itse. Kalliomäki ei suostu kommentoimaan luottamuksellisiksi sovittuja keskusteluja ja yhteydenottoja. Sen hän myöntää, että Akatemian henkilöstö otti häneen itse yhteyttä.

STT tavoitti kaksi Suomen Akatemian kolmesta luottamusmiehestä, mutta he eivät halunneet kommentoida asiaa. Väyrynen kiistää uudestaan, että hän olisi kuullutkaan nimettömästä kirjeestä. Kalliomäen mainitsemia keskusteluja Väyrynen ei halunnut kommentoida millään lailla.

Väyrynen sai viime viikolla UPIn hallituksen puheenjohtajalta huomautuksen alkoholinkäytöstään. Samalla häntä vaadittiin selvittämään johtamansa instituutin huonoa työilmapiiriä.

Väyrynen valittiin ennakkosuosikkina UPIn johtoon viime vuoden helmikuussa. Hän on tunnettu kansainvälisen politiikan tutkija.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme