Mainos
Mainos

Raision asuntomessut avaavat ovensa huomenna

Raision valtakunnalliset asuntomessut avataan huomenna. Esiteltävien kohteiden määrässä Raisio tekee asuntomessujen historian ennätyksen. Messujen kävijätavoite on 200 000 vierasta.

Raision Katteluksen messualueelle on rakennettu lähes 170 asuntoa: 25 omakotitaloa, kolmisenkymmentä paritaloasuntoa sekä 78 pienkerrostaloasuntoa. Nesteen 50-luvulla rakennetussa peruskorjauskohteessa on 35 asuntoa.

Messualueella on myös tiettävästi Suomen ensimmäinen kevytsaviharkoista valmistettu omakotitalo. Puurunkoisen rakennuksen seinät ovat savi-olki-harkoista. Seinä on hengittävä, paloturvallinen ja eristävä. Myöskään homeet eivät kasva savirakenteessa. Savitaloa ei ole rakennettu aivan valmiiksi, jotta messuvieraat voisivat tutustua talon rakennustekniikkaan.

Turvallista ja luonnonmukaista

Messujen pääteemat ovat turvallinen ja luonnonmukainen rakentaminen. Rakentamisen lisäksi asuntomessujen teemat ovat esillä myös messujen aikana järjestettävissä seminaareissa, tietoiskuissa ja työnäytöksissä.

Turvallisen ja luonnonmukaisen asumisen periaatteita on noudatettu kaavoituksesta lähtien. Rakennukset on sijoitettu ympäröivää luontoa myötäillen. Talot on ryhmitelty pihapiireiksi. Pihakadut on erotettu porttirakennelmilla pääkaduista ja autoilla ajaminen on rajoitettu mahdollisimman vähiin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme