Mainos
Mainos

Raision rekkapalo: Kauppakeskustuho oli lähellä

Varsinais-Suomessa Raisiossa myöhään eilen syttynyt rekkapalo oli hilkulla tuhota myös läheisen kauppakeskuksen. Tilanne oli uhkaava, sillä dieseliä ja bensiiniä kuljettaneen säiliöauton moottoripalo aiheutti räjähdysvaaran.

– Tässä oli hyvää ja huonoa onnea. Rekka syttyi palamaan tasan Myllyn kauppakeskuksen kohdalla, mutta onneksi tuuli oli pientä. Liekit ja savu olivat 30 metrin päässä kauppakeskuksesta. Meillä oli todella hankala paikka, rekka olisi voinut palaa voimalla ja jopa revetä, kertoo päivystävä palomestari Reijo Salminen.

Pelastuslaitos sai kuitenkin estettyä palon leviämisen säiliöihin, joissa oli yhteensä 52 tonnia polttonesteitä. Salmisen mukaan sammuttamisessa onnistuttiin, koska säiliö saatiin nopeasti jäähdytettyä ja palokunta uskaltautui lähelle palavaa rekkaa.

– Jos olisimme sammuttaneet toisella taktiikalla – niin kaukaa, kun tykki kantaa – olisimme saattaneet menettää lastin.

Pelastuslaitoksen arvion mukaan rekkapalon saattoi sytyttää moottorivaurio. Ennen palopaikkaa tiellä näkyi mustaa moottoriöljyä. Palomestari Salmisen mukaan myös kuljettajan kertomus tapahtumista tukee tätä. Kuljettajan mukaan auton hytti oli hetkessä täynnä savua ja liekkejä. Hän yritti aloittaa alkusammutuksen itse, mutta kuumuus kävi liian kovaksi.

– Hän juoksi ohikulkutiellä meitä vastaan, kun me olimme juoksemassa palopaikalle. Otin hänet lämmittelemään meidän johtoautoomme ja pyysin jäämään vielä avuksi. Hänestä olikin paljon apua, kun hytti paloi ja siinä samassa tuhoutuivat kuormakirjat.

Porin ja Rauman liikenne Helsingin suuntaan ohjattiin kiertotielle aamukolmeen asti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme