Mainos
Mainos

Raiskaaja harvoin tuomiolle

Suomessa tapahtuu noin 10 000 raiskausta vuodessa, mutta oikeudessa tuomitaan vain 50 raiskaajaa. Raiskauksista tehdään vuodessa 300-400 rikosilmoitusta. Rikosilmoitus jää usein tekemättä, jos raiskauksen tekijä on tuttu tai jopa oma mies.

Raiskaustukikeskus Tukinaisen juristi Meri-Heidi Stenberg katsoo, että raiskaajan tuomitseminen oikeudessa on uhrin toipumisen kannalta hyvin tärkeää.

Apua saatavilla

Seksuaalisen väkivallan kohteeksi joutuneet saavat maksutonta apua Raiskauskriisikeskus Tukinaisesta. Valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää maanantaista torstaihin kello 14-17, perjantaisin, lauantaisin, sunnuntaisin ja pyhäisin sekä pyhien aattona kello 17-24. Puhelinnumero on 0800-97899.

Valtakunnallinen ja maksuton juristipäivystys on Tukinaisessa maanantaista torstaihin kello 14-17. Juristit voivat toimia myös oikeudenkäyntiavustajina. Puhelinumero on 0800-97895. Raiskauskriisikeskus Tukinaisessa on tarjolla kriisiryhmiä, läheisten ryhmiä, selviytymiskursseja eri puolilla maata, tukihenkilötoimintaa, avoimia iltoja ja kriisitapaamisia terapeutin kanssa.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme