Mainos
Mainos

Raittiusjärjestöt: Alhainen alkoholipitoisuus ei karkota oluen ostajaa

Raittiusjärjestöjen mukaan peruspalveluministeri Susanna Huovisen kommentti keskioluen siirtämisestä Alkoon ei olisi kuolinisku panimoteollisuudelle tai päivittäistavarakaupalle.

Huovisen mukaan alkoholilainsäädäntöä tulee muuttaa, jotta suomalaisten alkoholin kulutus saadaan laskemaan. Ministeri sanoi aiemmin viikolla, että lakiuudistuksen yhteydessä alkoholin hintaa ja saatavuutta tarkistetaan. Yhtenä vaihtoehtona on keskioluen myynnin siirtäminen Alkoon.

Ehkäisevä päihdetyö ry sekä 20 muuta kansalaisjärjestöä antavat tukensa Huoviselle. Järjestöt luovuttivat tammikuussa sosiaali- ja terveysministeriölle yhteiset tavoitteet alkoholilain kokonaisuudistukselle. Tavoitteissaan järjestöt laskisivat ruokakaupassa myytävien alkoholijuomien alkoholipitoisuuden enimmäisrajaa nykyisestä 4,7 prosentista 3,5 prosenttiin.

Järjestöt pitävät keskioluen siirtämistä Alkoon ennemminkin mahdollisuutena kuin kuoliniskuna panimoteollisuudelle ja kaupoille.

– Pienpanimot voivat tuoda markkinoille laadukkaita, suomalaisia kakkosoluita kansainvälisten tuotemerkkien tilalle. Alkoholipitoisuudella taas ei ole ihmisille sellaista merkitystä, että ruokakaupassa myytävä olut jäisi hyllyyn ja juomat haettaisiin Alkosta.

Muina toimenpiteinä järjestöt toivovat pohdittavaksi muun muassa alkoholiverotuottojen ohjaamista päihdehaittojen ehkäisyyn ja hoitoon sekä kunnille mahdollisuutta rajoittaa alkoholin nauttimista esimerkiksi leikkipuistoissa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme