Mainos
Mainos

Raivostuneet palkansaajajärjestöt lähtivät Sata-komiteasta

Kaikki palkansaajakeskusjärjestöt SAK, STTK ja Akava vetäytyvät toistaiseksi Sata-komitean työstä.

Järjestöt vastustavat hallituksen yksipuolista ilmoitusta nostaa eläkeikää vaiheittain 63 vuodesta 65 vuoteen. Järjestöt päättivät yhteisestä linjauksesta kokouksessaan tänään.

- Hallituksen eläkelinjaukset ovat ristiriidassa keskusjärjestöjen sopiman sosiaalitupon sisällön kanssa. Me haluamme hallitukselta selviä vastauksia siitä, miten sosiaalitupossa sovittujen eläke- ja työttömyysturva-asioiden kanssa nyt edetään. Tätä ennen emme voi jatkaa Sata-komiteassa, perustelee Akavan edunvalvontayksikön johtaja Markku Lemmetty.

Järjestöissä harkitaan myös muita painostustoimia.

Pääministeri Matti Vanhanen ei halunnut tänään kommentoida kärjistynyttä eläkekiistaa. Vanhanen on yhteydessä tällä viikolla järjestöjohtajiin ja kommentoi asiaa vasta sen jälkeen, kerrotaan pääministerin esikunnasta.

Perjantaina pääministeri Matti Vanhanen totesi MTV:n uutisten haastattelussa, että hallitus pitää kiinni tammikuussa työmarkkinajärjestöjen sopimasta sosiaalituposta.

- Kyllä sosiaaliturvan tupon kaikki elementtejä ollaan viemässä eteenpäin, Vanhanen lupasi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme