Mainos
Mainos

Raivotauti uhkaa ylittää Suomen rajat

Raivotautia on havaittu poikkeuksellisen lähellä Suomea Venäjän Karjalassa. Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran mukaan raivotautia eli rabiesta ei ole havaittu näin lähellä Suomea yli 20 vuoteen.

Raivotautia todettiin ulkona laiduntaneessa lehmässä vain noin 150 kilometrin päässä Suomen rajasta. Toistaiseksi tietoa ei ole siitä, miten laajalle rabies on levinnyt alueella. Venäjän viranomaiset tutkivat asiaa.

Eviran mukaan Karjalassa todettu raivotautitapaus lisää riskiä, että tauti leviää Suomeen. Koirien ja kissojen omistajia muistutetaan huolehtimaan lemmikkiensä rokotuksista rabiesta vastaan, jotta taudin leviäminen pystytään estämään.

Lisäksi metsästäjiltä toivotaan pienpetonäytteitä itäisestä Suomesta tutkittavaksi Eviraan. Poikkeuksellisesti käyttäytyvistä ketuista, supikoirista, susista tai muista petoeläimistä tulee ilmoittaa kunnan- tai läänineläinlääkärille.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme