Mainos
Mainos

Raivotautirokotteen lentolevitykset alkavat jälleen

Syöttirokotteita on levitetty raja-alueella vuodesta 1990.

Pienpedoille tarkoitettujen raivotautirokotesyöttien lentolevitys on alkanut taas kaakkoisrajalla. Syöttien levityksellä pyritään estämään raivotaudin leviäminen Suomeen.

Levitys jatkuu lokakuun alkuun. Sen aikana pudotetaan 80 000 rokotesyöttiä Virolahdelta Tohmajärvelle sekä etelärannikkoa pitkin Pyhtäälle saakka.

Rokotesyötit ovat noin 20 gramman painoisia ruskeita paloja. Ne sisältävät heikennettyjä raivotautiviruksia, jotka ovat vaarattomia eläimille.

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran mukaan syötit on syytä jättää maastossa rauhaan. Jos joku saa rokotetta suun ja silmien limakalvoille tai avohaavoihin, likaantuneet kohdat tulee pestä vedellä ja saippualla sekä kääntyä varmuuden vuoksi terveyskeskuksen puoleen.

Syöttirokotteita on levitetty raja-alueella vuodesta 1990. Supikoirissa, ketuissa ja koirissa ei ole Suomessa tavattu raivotautia yli 17 vuoteen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme