Mainos
Mainos

Raivotautirokotteen lentolevitykset alkoivat

Pienpetojen raivotautirokotukset alkoivat taas Suomen kaakkoisrajalla ja etelärannikolla. Syyskuun loppuun jatkuvalla syöttien lentolevityksellä pyritään estämään metsäraivotaudin leviäminen Venäjältä rajan yli Suomeen.

Rokotusaluetta on tarkoitus laajentaa myöhemmin syksyllä myös Venäjän puolelle. Kaikkiaan noin 6 000 neliökilometrin suuruiselle rokotusalueelle pudotetaan yhteensä 80 000 rokotesyöttiä. Folioon pakatut syöttikuutiot on syytä jättää metsässä rauhaan, vaikka ne ovatkin ihmisille ja eläimille vaarattomia.

Jos rokotetta kuitenkin joutuu suun ja silmien limakalvoille tai avohaavoihin, on likaantuneet paikat pestävä ja käännyttävä varmuuden vuoksi terveyskeskuksen puoleen.

Eläinlääkintä- ja elintarvikelaitos Eela toivoo, että omituisesti käyttäytyvistä tai kuolleista supikoirista, ketuista ja muista petoelämistä ilmoitettaisiin Eelaan. Suomessa ei ole tavattu yhtään raivotautitapausta yli kymmeneen vuoteen.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot