Mainos
Mainos

Raja-asemat käyneet ahtaiksi kaakossa

Itärajan liikenne kasvaa sellaisella vauhdilla, että raja-asemat ovat käyneet ahtaiksi.

Imatralle ja Vaalimaalle aiotaan satsata kymmeniä miljoonia euroja rajaliikenteen sujuvoittamiseksi. Rakennushankkeet toteutetaan jo lähivuosina.

Vaalimaan raja-aseman mittavan laajennuksen piti toteutua jo tänä vuonna, mutta ministeriöiden kädenvääntö kustannusten jaosta viivästyttää rakennushankkeen aloittamista.

- Tämän hetken tiedon mukaan se on valmis syksyllä 2011, sanoo Vaalimaan raja-aseman tullin päällikkö Mika Poutiainen.

19 miljoonaa euroa maksava raja-aseman laajennus eriyttää henkilö- ja raskaan liikenteen omille kaistoilleen.

Vaalimaalla kirjataan tänä vuonna henkilöliikenteessä lähes 3 miljoonaa rajanylittäjää. Rekkoja liikkuu 450 000. Nykyinen raja-asema on käynyt auttamatta ahtaaksi.

- Vaikka asiakaspalvelupisteitä lisättäisiin tai henkilökuntaa lisättäisiin, niin se tila, mikä tässä ympärillä on käytettävissä, niin käy vaan liian pieneksi, sanoo Vaalimaan raja-aseman tullin päällikköMika Poutiainen.

Tilanne on sama myös Imatralla, missä rajaliikenne on kasvanut räjähdymäisesti sitten tammikuun alun 2007. Tuolloin raja alkoi palvella matkaajia läpi vuorokauden.

Imatrallakin on aloitettu raja-aseman laajennuksen suunnittelu. Hanke toteutuu Vaalimaan jälkeen eli näillä näkymin vuonna 2012.

- Tänä vuonna ylitetään miljoonan ylikulkijan raja, mikä on tällaisen aseman kapasiteetti maksimissaan, kertoo Imatran raja-aseman tullin päällikkö Seppo Vento.

Osaltaan rajan ruuhkautumista on edistänyt Venäjän päätös ohjata kaikki autonkuljetusrekat kulkemaan joko Nuijamaan tai Imatran kautta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme