Mainos
Mainos

Räjähdepuheluiden soittaja yhä tuntematon

Räjähdevihjaaja soitti yhteensä kaksi kertaa.

Suomenlahti

Lauantaisten Helsingin satamiin liittyneiden räjähdevihjeiden soittaja on poliisille yhä täysin tuntematon.

Ylikonstaapeli Ilpo Liikkanen Helsingin poliisista sanoo, että Viron poliisi setvii soittajan henkilöllisyyttä. Toistaiseksi poliisilla ei ole minkäänlaista tietoa siitä, kuka puhelut soitti. Helsingin poliisi ei Liikkasen mukaan osallistu tapauksen tutkintaan.

Räjähdevihjaaja soitti yhteensä kaksi kertaa. Viron poliisin mukaan soitto sisälsi paljon tietoa mutta oli sekava. Vihjeessä kerrottiin räjähteiden sijoituspaikka ja ajankohta, jolloin rekka saapuisi Helsinkiin.

Ensimmäisen puhelun vinkkaaja soitti Tallinnan matkustajasataman infoon ja toisen Viron rajavartiostoon.

Suomen poliisi eristi lauantai-iltana Helsingin satamat saatuaan Viron viranomaisilta vihjeen, jonka mukaan Tallinnasta saattaa olla tulossa räjähteillä lastattu rekka. Länsisatamassa ja Katajanokalla tarkastettiin16 ajoneuvoa. Tarkkaan syyniin otettiin kaksi laivaa.

Räjähdevihje osoittautui perättömäksi, ja operaatio satamassa oli ohi yhden aikaan sunnuntain vastaisena yönä. Poliisilla ei ole viitteitä siitä, että vihje liittyisi yleisurheilun MM-kisoihin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme