Mainos
Mainos

Räjähdevihje osoittautui perättömäksi

Helsingin poliisi sai illalla vihjetiedon, että Virosta olisi saapumassa rekka, jossa epäillään olevan räjähteitä. Merkkejä räjähteistä ei kuitenkaan löytynyt tarkastuksissa.

Poliisi eristi eilen illalla Helsingissä satamia saatuaan vihjeen, että johonkin kaupungin satamista saattaisi olla tulossa Virosta rekka-auto, jossa on räjähteitä.

Tarkastusten perusteella vihje oli kuitenkin perätön. Komisario Mika Pöyryn mukaan vihje räjähteestä tuli Viron viranomaisille, eikä siitä ole tarkkaa tietoa. Poliisi selvittää vihjeen alkuperää yhdessä Viron viranomaisten kanssa.

- Vihje tuli illan aikana. Se ei ollut uhkaava vaan varoittava. Siinä varoitettiin, että Virosta tulee kuorma-auto tai rekka, jossa saattaa olla räjähteitä. Mistään pommista tai räjähdyksestä ei puhuttu, Pöyry kertoi.

Poliisi tarkasti yhdessä tullin ja rajavartiolaitoksen kanssa kaikki 16 Helsingin satamiin kahdessa eri laivassa illan aikana tullutta raskasta ajoneuvoa. Rekkoja tuli Katajanokan ja Länsisataman terminaaleihin.

Katajanokan terminaali oli eristettynä noin kello 21.30 ja 22.00 välisen ajan. Länsisataman eristys jatkui hieman yli puolen yön. Satamien toiminta palautui normaaliksi kello yhden jälkeen yöllä. Tarkastukset sujuivat poliisin mukaan rauhallisesti.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 07.08.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme