Mainos
Mainos

Räjähdevihjeen soittanutta ei syytetä Virossa

Tallinnan satamaan perättömän räjähdevihjeen elokuussa soittanut virolaismies ei joudu syytteeseen. Viron syyttäjänviraston tiedottaja Kirsi Lattu kertoo, että syytteestä on luovuttu, koska miehen teosta ei ole löydetty mitään lainvastaista.

-Mies ei uhannut räjähteillä vaan halusi varoittaa viranomaisia, perustelee virasto päätöstään.

Poliisitutkimuksissa 60-vuotias mies oli kertonut sattumalta kuulemastaan keskustelusta, jossa mainittiin sotilaskäyttöön tarkoitettua huipputekniikkaa kuljettava rekka. Keskustelu käytiin miehen mukaan Lasnamäen kaupunginosassa 6. elokuuta aamuyöstä.

Mies soitti vihjeen saman päivän iltana Tallinnan sataman lisäksi myös Viron turvallisuuspoliisille ja rajavartiolaitokselle. Rekan epäiltiin olevan matkalla Suomeen, jossa olivat juuri alkaneet yleisurheilun MM-kisat.

Vihjesoitot käynnistivät laajat tarkastukset Suomen ja Viron satamissa, ja matkustajat joutuivat odottamaan lähtö- ja tuloselvityksissä. Aamuyöhön kestäneissä etsinnöissä ei kuitenkaan löydetty mitään epäilyttävää.

Viron poliisi pidätti soittajan 8. elokuuta, kun vihjesoitot todettiin tehdyn hänen puhelimestaan. Aluksi mies kieltäytyi puhumasta ja kertoi vasta myöhemmin vihjeensä alkuperästä.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme