Mainos
Mainos

Räjähtävää sotaromua kymmeniä kiloja - pamaus olisi tuntunut kaikkialla Kemissä

Kemin syyskuisessa räjähdeonnettomuudessa oli suuronnettomuuden riski. Poliisin mukaan autotallissa oli irrallisena tai ammusten sisällä yhteensä useita kymmeniä kiloja räjähdysainetta.

Ammusten sisällä oli myös useita kymmeniä kiloja ainetta, joka on tarkoitettu savun muodostamiseen ja materiaalin sytyttämiseen.

Puolustusvoimien mukaan tämäntyyppisen materiaalin purkamisella ja huolimattomalla säilyttämisellä on aiheutettu todennäköinen suuronnettomuuden riski. Jos onnettomuudessa olisi räjähtänyt yksi tai useampi 170 millimetrin kranaatti, olisi loukkaantumisen ja kuoleman vaara ollut noin 300-600 metrin säteellä räjähdyspaikasta.

Onnettomuudessa kuoli 27-vuotias mies, joka oli poistamassa räjähdysainetta 75 millimetrin kranaatista. Toinen autotallissa ollut mies loukkaantui. Kranaatista oli poistettu sytytin aiemmin, mutta jostain syystä kranaatti oli syttynyt piikkauksen aikana.

Miehet olivat keränneet sotaromua ympäri Lappia kahden vuoden ajan.

Tapauksen esitutkinta on loppusuoralla. Asiaa tutkitaan räjähderikoksen ja ampuma-aserikoksena.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme