Mainos
Mainos

Räjähtävistä muovipulloista tullut vaarallinen villitys

Nuoret rakentelevat räjähtäviä pulloja internetistä löytyvien ohjeiden mukaan. Räjähdys saattaa olla vaarallisen voimakas ja johtaa lähellä olevien loukkaantumiseen.

Räjähtävien muovipullojen rakentelusta on tullut Suomessa vaarallinen villitys. Pulloja on viime viikkoina havaittu eri puolilla maata. Tänään Jyväskylän poliisi tiedotti vaarallisista pulloista, joita oli löytynyt Kypärämäen kaupunginosasta.

Nuoret rakentelevat räjähtäviä pulloja internetistä löytyvien ohjeiden mukaan. Kemiallinen reaktio nostaa painetta suljetussa muovipullossa ja saa sen räjähtämään.

Räjähdys saattaa olla vaarallisen voimakas ja johtaa lähellä olevien loukkaantumiseen. Poliisin mukaan räjähdyksen vaikutusalue voi olla jopa kymmeniä metrejä. Pulloissa saatetaan lisäksi käyttää räjähtävän seoksen ainesosana syövyttävää nestettä, joka voi aiheuttaa vammoja.

Poliisi korostaa, että oudoista pulloista pitää ilmoittaa välittömästi poliisille. Pulloihin ei saa koskea eikä niitä saa liikuttaa.

Jyväskylän räjähdepullot poikien ilkivaltaa

Poliisin mukaan Jyväskylän Kypärämäestä löytyneet räjähdepullot ovat mitä ilmeisimmin 12-13-vuotiaiden poikien keksimää ilkivaltaa. Pullojen levitys aiheutti suuremman vaaran kuin tekijät osasivat ajatella.

Kypärämäestä on toistaiseksi löydetty kolme räjähtävää juomapulloa. Yksi pamahti postilaatikossa Salokadulla eilisiltana. Kaksi räjähtämätöntä löytyi tänään lähistöltä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme