Mainos
Mainos

Räjähteitä kuljettanut rahtialus pysäytetty Kotkassa

Liikenteen turvallisuusvirasto on pysäyttänyt räjähteitä kuljettaneen rahtilaivan Kotkassa. M/S Thor Liberty rahtialus saapui Mussalon sataman A-laituriin viime viikolla.

Ahtaajat havaitsivat ennen lastauksen aloittamista ruumassa räjähdysainelavoja ja ottivat yhteyttä työsuojelutarkastajaan. Laiva pysäytettiin satamaan 15. päivä turvallisuuspuutteiden takia.

– Siellä on asianmukaisesti pakattu räjähde, mutta sen pitäisi olla vielä isommassa kuljetuskontissa, kertoo pelastuspäällikkö Ilpo Tolonen.

– Niitä ei voi turvallisesti päästää merelle. Ei tätä olisi pysäytetty, jos riskiä ei olisi

Turvallisuuspuutteiden takia alus pakataan uudelleen. Laiva siirretään mahdollisesti jo tämän päivän aikana C-laituriin, jonka jälkeen lasti ahdataan uudelleen. Turvaetäisyys siirtotöiden ja lastin uudelleen pakkaamisen aikana on 1 000 m.

– Työt tehdään yön aikana, jolloin tämä kilometrin turvaetäisyys on voimassa. Päivän aikana tämä turvaetäisyys puretaan.

Aluksen uudelleen pakkaamisen arvelleen kestävän noin viikon. Tolosen arvion mukaan aluksen lastista ei sinänsä aiheudu vaaraa sen ollessa satamassa.

– Silloin kun töitä tehdään, niin riski on olemassa. Tällaisia räjähdelaivoja kuitenkin tulee satamaan. Silloin kun ne on pakattu oikein, niin niistä ei lähtökohtaisesti vaaraa ole.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme