Mainos
Mainos

Räjähtelevistä LED-tuikkukynttilöistä ilmoituksia

Turvatekniikan keskus kertoo saaneensa viime päivinä ilmoituksia LED-tuikkukynttilöiden väärinkäyttötapauksista, jotka ovat aiheuttaneet paristokäyttöisen kynttilän räjähtämisen.

Moni on vahingossa sytyttänyt kynttilän tulitikulla palamaan luulleessaan sitä tavanomaiseksi tuikkukynttiläksi. Väärinkäsityksen riski voi on suuri, sillä kynttilät ovat muodoltaan lähes samanlaisia.

Turvatekniikan keskus painottaa, että LED-tuikkukynttilät ovat paristokäyttöisiä, eikä niitä missään tapauksessa ole tarkoitettu sytytettäviksi tulitikulla.

Sytyttäessään LED-tuikkukynttilän tulitikulla palamaan ei sytyttäjä välttämättä huomaa vaaraa, sillä aluksi liekki ei juuri eroa tavallisesta tuikkukynttilästä. Liekin palaminen voimistuu melko nopeasti aiheuttaen tuikussa sisällä olevan pariston ylikuumenemisen ja räjähtämisen, jonka seuraukset saattavat olla hyvinkin vakavat, Tukes varoittaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme