Mainos
Mainos

Rajamäki: EU:lle yhteinen linja turvapaikka-asioihin

Sisäministeri Kari Rajamäki haluaa yhtenäistää EU:n turvapaikkakäytäntöjä. Rajamäen mukaan enää ei voi edetä vain tarkastelemalla kutakin asiaa yksittäisenä kysymyksenä.

Sisäministeri Kari Rajamäki esittää kokonaisvaltaista yhteisvastuun ja valvontajärjestelmien mallia EU:n maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaan sekä rajavalvontaan. Rajamäki tuo heinäkuussa kokoontuvalle EU:n sisä- ja oikeusministereille asiaa koskevan esityksen.

Kalevan haastattelema Rajamäki toivoo, että vielä Suomen EU-puheenjohtajuuskauden huippukokouksessa voitaisiin sopia periaatteellisesta sitoutumisesta linjaan.

Rajamäki sanoo, että enää ei voida edetä vain tarkastelemalla kutakin asiaa yksittäisenä kysymyksenä. Myöskään Välimeren maiden entistä voimakkaammin ajama laittoman maahanmuuton kustannustaakan jako ei hänen mielestään yksin riitä.

-Tarvitaan kokonaisvaltainen arviointi ja toimintalinja. Se ottaa huomioon myös ihmisoikeudet ja turvallisuusnäkökohdat, Rajamäki perustelee. Rajamäki sanoo, että hänen johdollaan eteenpäin vietävä hanke on kunnianhimoinen, mutta ilman sitä ongelmat vain pahenevat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot