Mainos
Mainos

Rajamäki: Järjestäytyneen rikollisuuden uhkaan reagoitava

Sisäministerin mielestä Viron ja Venäjän järjestyneen rikollisuuden vaikutukset Suomeen on analysoitava ja sisällytettävä ulko- ja turvallisuuspoliittiseen selontekoon.

Sisäministeri Kari Rajamäki vaatii tehokkaampia keinoja Viron ja Venäjän voimakkaan ja kansainvälisesti hyvin järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaan.

-Järjestäytyneen rikollisuuden sisäiselle turvallisuudellemme aiheuttama uhka on todellinen ja sen mukaan siihen on myös reagoitava, Rajamäki sanoo sanomalehti Kalevan haastattelussa.

Rajamäen mielestä järjestäytyneen rikollisuuden riski on analysoitava perusteellisesti ja se on sisällytettävä valmisteilla olevaan ulko- ja turvallisuuspoliittiseen selontekoon, koska sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden raja ei ole yhtä selvä kuin ennen.

Rajamäki toivoo lisää joustoa ja nopeutta Venäjän ja Suomen väliseen viranomaisyhteistyöhön. Kymmenen vuotta vanha rikostorjuntasopimus on Rajamäen mukaan tavoitteiltaan hyvä, mutta käytännön toteutus takkuaa.

Kaleva kertoo, että Suomen järjestäytynyttä rikollisuutta ohjataan suurelta osin lähialueilta eli Virosta ja Venäjältä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme